MYCOFERM CRIO SP - 20 g
Speciálně vybraný sušený kmen kvasinek, velmi rezistentní k alkoholu, určený na výrobu alkoholových nápojů typu aperitivu, medoviny, s vyšším podílem alkoholu než je běžné u vína.
Charakteristika: Fáze počátku kvašení je plynulá a krátká, následuje pravidelné a bezezbytkové kvašení. Produkuje velmi málo nebo žádnou pěnu, chrání přírodní aroma (čím nižší je pracovní teplota, tím méně se uvolňují aromatické těkavé látky) a umocňuje jeho delikátní a vyváženou chuť.
Enologická charakteristika:
Kmen: Sacharomyces cerevisiae (Bayanus)
Koncentrace: 25 bilionů živých buněk/g
Teplotní optimum: 15-25°C
Poměr cukr/alkohol: 16g cukru/1% alkoholu
Tolerance k alkoholu: 16% objemu
Odolnost k volnému SO2: 50mg/L
Produkce pěny: nízká
Produkce glycerolu: 5-7g/L
Produkce prchavých kyselin: velmi nízká(<0,15mg/L)
Produkce acetaldehydu: nízká(< 20mg/L)
Produkce H2S: nízká
Produkce SO2: < 10mg/L
Požadavek na teplotu: dobře rezistentní i při nízkých teplotách. Kvašení moštu či vína startuje od 9°C. Mycoferm CRIO SP jsou tzv. „chladnomilné kvasinky“ a mají „killer“ charakter aktivity K2.
Dávkování: doporučené dávkování je 20g/hl hmoty při normálních podmínkách. Při kritických podmínkách (např. při zástavě kvašení způsobené produkcí vysokého stupně alkoholu) doporučujeme zdvojnásobit dávku.
Aplikace: sušené kvasinky se rozpustí v desetinásobném množství tekutiny, t.j. např. 0,5 kg kvasinek do 5 litrů vody (teplé 35-38°C), +250 g cukru, za stálého míchání, po odstátí (15-30 min), může následovat použití. Je nutné zabezpečit dokonalé promíchání! Doporučujeme podpořit kvasnice živnou půdou (přídavkem Zimovitu T52 či Nutrozimu)
Skladování: ve vakuovém balení 30 měsíců. Otevřené balení dobře uzavřete a uchovávejte v chladničce.
MYCOFERM CRIO SP - 20 g
Speciálně vybraný sušený kmen kvasinek, velmi rezistentní k alkoholu, určený na výrobu alkoholových nápojů typu aperitivu, medoviny, s vyšším podílem alkoholu než je běžné u vína.
Charakteristika: Fáze počátku kvašení je plynulá a krátká, následuje pravidelné a bezezbytkové kvašení. Produkuje velmi málo nebo žádnou pěnu, chrání přírodní aroma (čím nižší je pracovní teplota, tím méně se uvolňují aromatické těkavé látky) a umocňuje jeho delikátní a vyváženou chuť.
Enologická charakteristika:
Kmen: Sacharomyces cerevisiae (Bayanus)
Koncentrace: 25 bilionů živých buněk/g
Teplotní optimum: 15-25°C
Poměr cukr/alkohol: 16g cukru/1% alkoholu
Tolerance k alkoholu: 16% objemu
Odolnost k volnému SO2: 50mg/L
Produkce pěny: nízká
Produkce glycerolu: 5-7g/L
Produkce prchavých kyselin: velmi nízká(<0,15mg/L)
Produkce acetaldehydu: nízká(< 20mg/L)
Produkce H2S: nízká
Produkce SO2: < 10mg/L
Požadavek na teplotu: dobře rezistentní i při nízkých teplotách. Kvašení moštu či vína startuje od 9°C. Mycoferm CRIO SP jsou tzv. „chladnomilné kvasinky“ a mají „killer“ charakter aktivity K2.
Dávkování: doporučené dávkování je 20g/hl hmoty při normálních podmínkách. Při kritických podmínkách (např. při zástavě kvašení způsobené produkcí vysokého stupně alkoholu) doporučujeme zdvojnásobit dávku.
Aplikace: sušené kvasinky se rozpustí v desetinásobném množství tekutiny, t.j. např. 0,5 kg kvasinek do 5 litrů vody (teplé 35-38°C), +250 g cukru, za stálého míchání, po odstátí (15-30 min), může následovat použití. Je nutné zabezpečit dokonalé promíchání! Doporučujeme podpořit kvasnice živnou půdou (přídavkem Zimovitu T52 či Nutrozimu)
Skladování: ve vakuovém balení 30 měsíců. Otevřené balení dobře uzavřete a uchovávejte v chladničce.