Úvod » Kvasinky » Mycoferm CRU 69 - Vulcano 500g

Kvasinky / Mycoferm CRU 69 - Vulcano 500g

MYCOFERM CRU 69 - Vulcano

jsou suché aktivní kvasinky (LSA) Saccharomyces cerevisiae var. Bayanus, tato varianta se doporučuje na fermentaci ušlechtilých vín.

MYCOFERM CRU-69 jejich výhodou je široký pracovní teplotní rozsah. Tato vlastnost je předurčuje i k  práci ve ztížených pracovních podmínkách, jako je kvašení   hroznu z pozdních sběrů v chladných měsících s vysokým obsahem cukru nebo kvašení  bez možnosti  kontroly teploty, v teplých oblastech.

MYCOFERM CRU 69 - Vulcano jsou osmotolerantní alkohologenní kvasinky obdařené aktivitou Killer, které ulehčují získaní převahy nad původní flórou.

 

Všeobecná charakteristika a použití:

MYCOFERM CRU 69 - Vulcano jsou suché aktivní kvasinky vhodné na všechny druhy kvašení Jejich enologická charakteristika je činí ideálními pro:

* kvašení moštu s vysokým obsahem cukru

* opětovné nastartování  kvašení a i  prokvašení do sucha

* kvašení při velmi nízkých teplotách

* kvašení moštů a vín bez kontroly teploty

* opakované kvašení vín s vysokým obsahem alkoholu

* potlačení pěny vín, u kterých je žádoucí zvýraznění odrůdových

charakteristik vinné odrůdy.

 

Enologické charakteristiky:

Klasifikace: Saccharomyces cerevisiae var. Bayanus

Koncentrace: 25 miliard živých buněk/g

Teplota kvašení :  v rozmezí 8°C až 34°C

Výtěžnost cukr/alkohol: 16,5 g cukru na 1% alkoholu

Tolerance na alkohol: 18 % obj.

Produkce pěny: minimální

Produkce glycerinu: střední

Produkce prchavých kyselin: nízká

Produkce acetylaldehydu: nízká

Produkce vyšších alkoholů: nízká

Produkce H2S: velmi nízká

Produkce SO2: velmi nízká

Aktivita Killer: ano

 

Dávkování:

Doporučené dávkování výrobku MYCOFERM CRU 69 - Vulcano je 20 g/hl za    normálních podmínek. V kritických podmínkách (např. zastavení kvašení s vysokým stupněm obsahu alkoholu) se doporučuje zvýšit dávkování až na dvojnásobek.

 

DŮLEŽITÉ:

Vřele  doporučujeme používání aktivátorů a bioregulátorů jako jsou ZIMOVIT T52, NUTROZIM a MAURIFERM PUS na plné využití charakteristik výrobku  MYCOFERM CRU 69 - Vulcano.

Způsob použití:

V čisté nádobě připravte 10 l  5% roztoku cukru na každý kg kvasinek MYCOFERM CRU-69. Používejte dle možnosti  dechlorovanou vodu při teplotě 35-38°C. Přidejte kvasinky a roztok jemně promíchejte. Po 10 minutách znovu jemně promíchejte a vyčkejte dalších 10 minut na správnou rehydrataci. V dalších 10 minutách (tedy do a ne po 30 minutách celkem) přidejte kvasinky do masy, která se má fermentovat a ověřte si, že teplotní rozdíl mezi biomasou a produktem, který se má fermentovat není větší jak 10 °C v takovém případě se postarejte o postupnou aklimatizaci.

Originální a zapečetěný sáček uchovávejte při teplotě v rozmezí 5° a 15°C v suchém prostředí. Pokud je sáček částečně použitý, pečlivě ho uzavřete a uchovávejte  při teplotě  +4°C v chladničce.

Řadit podle 
Výrobce  

MYCOFERM CRU 69 - Vulcano jsou suché aktivní kvasinky (LSA) Saccharomyces cerevisiae var. Bayanus, tato varianta se doporučuje na fermentaci ušlechtilých vín. MYCOFERM CRU 69 - Vulcano jejich výhodou je široký pracovní teplotní rozsah. Tato vlastnost je předurčuje i k  práci ve ztížených pracovních podmínkách, jako je kvašení hroznu z pozdních sběrů v chladných měsících s vysokým obsahem cukru
naše cena 922 Kč

Mycoferm CRU 69 - Vulcano 500 g
skladem
novinka

 

 

 

 

 

 

 

Mjc2NzY4Mm