MYCOFERM CRU 69 - Vulcano
MYCOFERM CRU-69 jejich výhodou je široký pracovní teplotní rozsah. Tato vlastnost je předurčuje i k práci ve ztížených pracovních podmínkách, jako je kvašení hroznu z pozdních sběrů v chladných měsících s vysokým obsahem cukru nebo kvašení bez možnosti kontroly teploty, v teplých oblastech.
MYCOFERM CRU 69 - Vulcano jsou osmotolerantní alkohologenní kvasinky obdařené aktivitou Killer, které ulehčují získaní převahy nad původní flórou.
Všeobecná charakteristika a použití:
MYCOFERM CRU 69 - Vulcano jsou suché aktivní kvasinky vhodné na všechny druhy kvašení Jejich enologická charakteristika je činí ideálními pro:
* kvašení moštu s vysokým obsahem cukru
* opětovné nastartování kvašení a i prokvašení do sucha
* kvašení při velmi nízkých teplotách
* kvašení moštů a vín bez kontroly teploty
* opakované kvašení vín s vysokým obsahem alkoholu
* potlačení pěny vín, u kterých je žádoucí zvýraznění odrůdových
charakteristik vinné odrůdy.
Enologické charakteristiky:
Klasifikace: Saccharomyces cerevisiae var. Bayanus
Koncentrace: 25 miliard živých buněk/g
Teplota kvašení : v rozmezí 8°C až 34°C
Výtěžnost cukr/alkohol: 16,5 g cukru na 1% alkoholu
Tolerance na alkohol: 18 % obj.
Produkce pěny: minimální
Produkce glycerinu: střední
Produkce prchavých kyselin: nízká
Produkce acetylaldehydu: nízká
Produkce vyšších alkoholů: nízká
Produkce H2S: velmi nízká
Produkce SO2: velmi nízká
Aktivita Killer: ano
Dávkování:
Doporučené dávkování výrobku MYCOFERM CRU 69 - Vulcano je 20 g/hl za normálních podmínek. V kritických podmínkách (např. zastavení kvašení s vysokým stupněm obsahu alkoholu) se doporučuje zvýšit dávkování až na dvojnásobek.
DŮLEŽITÉ:
Vřele doporučujeme používání aktivátorů a bioregulátorů jako jsou ZIMOVIT T52, NUTROZIM a MAURIFERM PUS na plné využití charakteristik výrobku MYCOFERM CRU 69 - Vulcano.
Způsob použití:
V čisté nádobě připravte 10 l 5% roztoku cukru na každý kg kvasinek MYCOFERM CRU-69. Používejte dle možnosti dechlorovanou vodu při teplotě 35-38°C. Přidejte kvasinky a roztok jemně promíchejte. Po 10 minutách znovu jemně promíchejte a vyčkejte dalších 10 minut na správnou rehydrataci. V dalších 10 minutách (tedy do a ne po 30 minutách celkem) přidejte kvasinky do masy, která se má fermentovat a ověřte si, že teplotní rozdíl mezi biomasou a produktem, který se má fermentovat není větší jak 10 °C v takovém případě se postarejte o postupnou aklimatizaci.
Originální a zapečetěný sáček uchovávejte při teplotě v rozmezí 5° a 15°C v suchém prostředí. Pokud je sáček částečně použitý, pečlivě ho uzavřete a uchovávejte při teplotě +4°C v chladničce.