Úvod » Kvasinky » Mycoferm CRIO SP - 20 g

Kvasinky / Mycoferm CRIO SP - 20 g

MYCOFERM CRIO SP - 20 g

Speciálně vybraný sušený kmen kvasinek, velmi rezistentní k alkoholu, určený na výrobu alkoholových nápojů typu aperitivu, medoviny, s vyšším podílem alkoholu než je běžné u vína.

Charakteristika: Fáze počátku kvašení je plynulá a krátká, následuje pravidelné a bezezbytkové kvašení. Produkuje velmi málo nebo žádnou pěnu, chrání přírodní aroma (čím nižší je pracovní teplota, tím méně se uvolňují aromatické těkavé látky) a umocňuje jeho delikátní a vyváženou chuť.

 

Enologická charakteristika:

Kmen:                                Sacharomyces cerevisiae (Bayanus)

Koncentrace:                      25 bilionů živých buněk/g

Teplotní optimum:                15-25°C

Poměr cukr/alkohol:              16g cukru/1% alkoholu

Tolerance k alkoholu:            16% objemu

Odolnost k volnému SO2:       50mg/L

Produkce pěny:                    nízká

Produkce glycerolu:              5-7g/L

Produkce prchavých kyselin:  velmi nízká(<0,15mg/L)

Produkce acetaldehydu:        nízká(< 20mg/L)

Produkce H2S:                    nízká

Produkce SO2:                   < 10mg/L

 

Požadavek na teplotu: dobře rezistentní i při nízkých teplotách. Kvašení moštu či vína startuje od 9°C. Mycoferm CRIO SP jsou tzv. „chladnomilné kvasinky“ a mají „killer“ charakter aktivity K2.

Dávkování: doporučené dávkování je 20g/hl hmoty při normálních podmínkách. Při kritických  podmínkách (např. při zástavě kvašení způsobené produkcí vysokého stupně alkoholu) doporučujeme zdvojnásobit dávku.

Aplikace: sušené kvasinky se rozpustí v desetinásobném množství  tekutiny, t.j.  např. 0,5 kg kvasinek do 5 litrů vody (teplé 35-38°C), +250 g cukru, za stálého míchání, po odstátí (15-30 min), může následovat použití. Je nutné zabezpečit dokonalé promíchání! Doporučujeme podpořit kvasnice živnou půdou (přídavkem Zimovitu T52 či Nutrozimu)

Skladování: ve vakuovém balení 30 měsíců. Otevřené balení dobře uzavřete a uchovávejte v chladničce.

Řadit podle 
Výrobce  

MYCOFERM CRIO SP - 20 g Speciálně vybraný sušený kmen kvasinek, velmi rezistentní k alkoholu, určený na výrobu alkoholových nápojů typu aperitivu, medoviny, s vyšším podílem alkoholu než je běžné u vína. Charakteristika: Fáze počátku kvašení je plynulá a krátká, následuje pravidelné a bezezbytkové kvašení. Produkuje velmi málo nebo žádnou pěnu, chrání přírodní aroma (čím nižší je pracovní teplota,
naše cena 65 Kč

Mycoferm CRIO SP - 20 g
skladem

MYCOFERM CRIO SP - 20 g

Speciálně vybraný sušený kmen kvasinek, velmi rezistentní k alkoholu, určený na výrobu alkoholových nápojů typu aperitivu, medoviny, s vyšším podílem alkoholu než je běžné u vína.

Charakteristika: Fáze počátku kvašení je plynulá a krátká, následuje pravidelné a bezezbytkové kvašení. Produkuje velmi málo nebo žádnou pěnu, chrání přírodní aroma (čím nižší je pracovní teplota, tím méně se uvolňují aromatické těkavé látky) a umocňuje jeho delikátní a vyváženou chuť.

 

Enologická charakteristika:

Kmen:                                Sacharomyces cerevisiae (Bayanus)

Koncentrace:                      25 bilionů živých buněk/g

Teplotní optimum:                15-25°C

Poměr cukr/alkohol:              16g cukru/1% alkoholu

Tolerance k alkoholu:            16% objemu

Odolnost k volnému SO2:       50mg/L

Produkce pěny:                    nízká

Produkce glycerolu:              5-7g/L

Produkce prchavých kyselin:  velmi nízká(<0,15mg/L)

Produkce acetaldehydu:        nízká(< 20mg/L)

Produkce H2S:                    nízká

Produkce SO2:                   < 10mg/L

 

Požadavek na teplotu: dobře rezistentní i při nízkých teplotách. Kvašení moštu či vína startuje od 9°C. Mycoferm CRIO SP jsou tzv. „chladnomilné kvasinky“ a mají „killer“ charakter aktivity K2.

Dávkování: doporučené dávkování je 20g/hl hmoty při normálních podmínkách. Při kritických  podmínkách (např. při zástavě kvašení způsobené produkcí vysokého stupně alkoholu) doporučujeme zdvojnásobit dávku.

Aplikace: sušené kvasinky se rozpustí v desetinásobném množství  tekutiny, t.j.  např. 0,5 kg kvasinek do 5 litrů vody (teplé 35-38°C), +250 g cukru, za stálého míchání, po odstátí (15-30 min), může následovat použití. Je nutné zabezpečit dokonalé promíchání! Doporučujeme podpořit kvasnice živnou půdou (přídavkem Zimovitu T52 či Nutrozimu)

Skladování: ve vakuovém balení 30 měsíců. Otevřené balení dobře uzavřete a uchovávejte v chladničce.

ODBlY2Ux