Úvod » Kvasinky » Maurivin UCD 522 - 20 g

Kvasinky / Maurivin UCD 522 - 20 g

MAURIVIN UCD 522 - 20 g

Jsou čisté aktivní suché kvasinky,  vybrané pro jejich komplexně  aromatické vlastnosti. Kmen: Sacharomyces  cerevisce, fenotyp:  senzitivní, izolované v University of California,  Davis Campus.

UCD 522 je fermentátor středního stupně s optimální teplotou 16 – 30 °C. Vykazuje krátkou lag-fázi v rámci teplotního rozmezí.

 

Tolerance k obsahu alkoholu: 13,5 – 14%

Tvorba prchavých kyselin: obvyklý obsah je méně než 0,3 g/l

Tvorba pěny: kmen vykazuje nízkou až mírnou tvorbu pěny

Sedimentace: vykazuje dobré sedimentační vlastnosti.

Příspěvek k vlastnostem vína

UCD 522 je schopen spotřebovat až 30%  kyseliny jablečné, v průběhu  primární fermentace. Odhaluje komplex  arómat, zatím co respektuje  odrůdový charakter ovoce. Arómata  produkované UCD 522 jsou často popsané  jako „svět starých vín“  připomínající komplexní dobrou původní   „přírodní“ fermentaci. Oblíbené  u vinařů, kteří chtějí vyrábět komplexní  vína, anebo požadují jiné  možnosti sestavování směsí.

UCD 522 jsou kvasinky obecně  doporučované pro výrobu bílých a červených  vín (Shiraz, Zinfandel,  Merlot, Grenache) a ovocných kvasů.

Dávkování a způsob použití

20 – 30 g/hl v normálních podmínkách.  V těžkých podmínkách se  doporučuje zvýšit dávkování na dvojnásobek.  Doporučuje se použití  aktivantů a bioregulátorů jako je Mauriferm Plus.

V čisté nádobě, v objemu 5litrů vody o  teplotě 35-40 °C rozmícháme 500 g  kvasinek a necháme 15 min. stát. Poté  do zákvasu přilijeme 10 l moštu (  z celkového množství 2 500 l),  promícháme a necháme 15 min. stát, tím  snížíme teplotu zákvasu na 15-18  °C a přidáme kvasinkám potravu v podobě  cukru. Poté už vlijeme 15 l  zákvasu do celého množství moštu a  promícháme. Při nízkých teplotách  moštu dbáme, aby rozdíl teplot nebyl  víc jak 10°C. V takovém případě se  postaráme o postupnou aklimatizaci.



 

 

YTc1O