Úvod » Kvasinky » Maurivin PDM - 20 g

Kvasinky / Maurivin PDM - 20 g

MAURIVIN PDM - 20 g

Jsou čisté suché aktivní kvasinky,  vybrané pro jejich středně  aromatické vlastnosti. Kmen: Sacharomyces  cerevisiae var. Bayanus,  fenotyp: killer. Původ: Australský vinařský  institut.

Při vyšších teplotách 20 – 30 °C PDM  vykazuje krátkou lag-fázi a rychlý  stupeň fermentace. PDM je vhodný pro  nízké fermentační teploty, pro  jemu vlastní energii. Je to stabilní  fermentér pro nízké teploty 8 – 15  °C, s velkým požadavkem na chlazení.  Fermentace za vysokých teplot může  vést k rychlému spotřebování  volného amino dusíku. V takovém případě je  nevyhnutelné dodávat  potřebný dusík ve vhodné formě.

Tolerance k obsahu alkoholu: 15 – 17 %

Tvorba prchavých kyselin: méně než 0,3 g/l

Tvorba pěny: vykazuje nízkou až mírnou tvorbu pěny

Sedimentace: vynikající sedimentační vlastnosti.

K vlastnostem vína a možnosti využití

PDM produkuje nízkou hladinu  aromatických a chuťových sloučenin. Je to  velice žádoucí kmen kvasinek,  když enolog požaduje jemnou anebo  pozitivní aromatickou účast  kvasinek.

PDM se doporučuje pro produkci bílých i  červených vín, zvláště  odrůdových vín, jako Chardonnay, Sauvignon,  Semilon, Ryzlink, Cabernet,  Merlot, Shiraz. PDM je vhodný též pro  výrobu šumivých vín.

Dávkování a způsob použití

20 – 30 g/hl v normálních podmínkách.  V těžkých podmínkách se  doporučuje dávkování zdvojnásobit. Doporučuje  se používat aktivanty a  bioregulátory jako Mauriferm Plus.

Rozmíchat v čistém vědru 500 g kvasinek 5  l vody teplé 35 – 40°C.  Nechat stát 15 min. Poté do kvasu vlít 10 l  moštu, zamíchat a nechat 15  min stát. Tím snížíme teplotu kvasu na 15 –  18°C a přidáme kvasinkám  potravu v podobě cukru. Pak vlijeme 15 l  kvasu do celkového množství  moštu (2.500 l) a zamícháme. Při nižších  teplotách moštů dbáme, aby  teplotní rozdíl mezi zákvasem a moštem nebyl  větší než 10°C. V takovém  případě přistoupíme k postupné aklimatizaci.

Řadit podle 
Výrobce  

MAURIVIN PDM - 20 g Jsou čisté suché aktivní kvasinky, vybrané pro jejich středně aromatické vlastnosti. Kmen: Sacharomyces cerevisiae var. Bayanus, fenotyp: killer. Původ: Australský vinařský institut. Při vyšších teplotách 20 – 30 °C PDM vykazuje krátkou lag-fázi a rychlý stupeň fermentace. PDM je vhodný pro nízké fermentační teploty, pro jemu vlastní energii. Je to stabilní fermentér pro nízké
naše cena 48 Kč

Maurivin PDM - 20 g
skladem

 

 

ZDRlYTM1