Úvod » Živné soli » Zimovit T52 - 1 kg » Zimovit T52 - 1 kg
Technické vlastnosti:
Zimovit T52 je komplexní fermentační aktivant, který dodá kvasnicím (původním či vyšlechtěným) dusík připravený k asimilaci a tiamin, které jsou nutné pro správné alkoholické kvašení. Složení ZIMOVITU T52 bylo vyvinuto tak, aby byl přípravek snadno rozpustný a rozptýlitelný v celém objemu tekutiny připravené k asimilaci.
Použití:
Použití ZIMOVITu T52 při kvašení stimuluje růst a množení kvasnic s výhodou dosažení většího množství glycerinu a esterů,víno je proto jemnější a více provoněné.
ZIMOVIT T52 je určen pro všechny druhy kvašení, pro ukončování fermentace a pro výrobu perlivých a šumivých vín.
V lihovarech je ZIMOVIT T52 vhodný pro použití v panenských a polofermentovaných výliscích, v melasách, v moštech a v kvasícím ovoci, za účelem zužitkování zbytkových cukrů, s maximální přeměnou cukr/alkohol.
Složení: Síran amonný - Fosforečnan amonný dvojsytný – tiamin chlorid.
Způsob použití:
Dávkování ZIMOVITU T52 je běžně rozděleno do dvou fází:
na počátku a uprostřed kvašení rozpustit ZIMOVIT T52 v menším množství vody, moštu či vína a přidat jej k ostatní tekutině připravené pro kvašení nebo přímo do kvasícího moštu a důkladně promíchat.
ZIMOVIT T52 může být přidáván spolu s dalšími komplexními aktivanty, jako jsou například NUTROZIM nebo CREAFERM, v závislosti na fermentačním procesu požadovaném enologem.
Dávkování: 20 – 100 g/hl ZIMOVITU T52 při běžném kvašení
Poznámky: 100 g/hl ZIMOVITU T52 s dosažením maximální předpokládané dávky Tiaminu ( 0,6 mg/l), 50 g/hl ZIMOVITU T52 s dosažením 100mg/l A.P.A. ( D.P.A.- Dusík Připravený k Asimilaci).
Nařízení EU č. 1410/03 schvaluje používání amonných solí až do max. 100 g/hl
Poznámky: EVER doporučuje enologům, aby zkontrolovali případný nedostatek dusíku při kvašení s přídavkem NITROGENIUS. To umožní enologům správné používání aktivantu/ů.
Balení: 1kg