Úvod » Živné soli » Mauriferm Plus - 1 kg
MAURIFERM PLUS Extra živná sůl pro kvasinky
MAURIFERM PLUS je unikátní fermentační pomocník obsahující neaktivní suché kvasinky, thiamin a di-amonium fosfát. Byl vyvinut ve výzkumném centru AB MAURI. Je doporučený pro zlepšení fermentace a omezení rizika zpomalení fermentace. Výrobky použité v tomto fermentačním prostředku jsou schválené OIV.
MAURIFERM PLUS zlepšuje fermentaci odstraněním toxických mastných kyselin. Neaktivované buněčné stěny kvasinek absorbují toxické, středně dlouhé řetězce saturovaných mastných kyselin. Tyto se můžou po čas fermentace akumulovat, zpomalovat transport cukru do kvasinkových buněk a výsledkem je zpomalená nebo zastavená fermentace. Buňkové stěny kvasinek také poskytují zdroj sterolů a dalších komponentů základních pro dělení kvasinkových buněk.
MAURIFERM PLUS zlepšuje fermentaci zásobováním dusíkem. Dusík je základ pro proteinovou syntézu a dopravu cukru. Nedostatek dusíku může vyústit v produkci nežádoucích sloučenin jako H2S. Kvasinkám přizpůsobený obsah dusíku (YAN) u Maurifermu Plus je 26 g N/L.
MAURIFERM PLUS zlepšuje fermentaci přidáním thiaminu (vitamín B1). Thiamin je důležitý pro buněčné metabolické aktivity, jako jsou proteinové syntézy, cukerný metabolismus, enzymové aktivity a syntézy buněčných stěn. Dodávání thiaminu též dokáže omezovat hladinu kyseliny octové, kyseliny pyrohroznové a alfa ketoglutarické kyseliny, pro získání mnohem vitálnější jemnosti a vyšší produkci aroma. Stejně dobře omezuje množství H2S, který může být přítomný.
Složení
Hydrogen fosforečnan amonný, přípravek z buněčných stěn kvasinek, vitamín B1, čistá alfa celulóza.
Dávkování a návod k použití
10 -30 g/hl přímo do šťávy, když je dokončená 1/3 fermentace.
MAURIFERM PLUS se dá použít jako aktivátor samostatně anebo společně s jinými přípravky na podporu kvašení. Rozpusťte MAURIFERM PLUS ve vodě ,moštu nebo víně a přidejte do hmoty.V případě zastavení kvašení se doporučuje přidat kvasinky, 2.den po přidání MAURIFERMU PLUS, aby se ulehčila absorpce kvasných zpomalovačů.
MAURIFERM PLUS Extra živná sůl pro kvasinky
MAURIFERM PLUS je unikátní fermentační pomocník obsahující neaktivní suché kvasinky, thiamin a di-amonium fosfát. Byl vyvinut ve výzkumném centru AB MAURI. Je doporučený pro zlepšení fermentace a omezení rizika zpomalení fermentace. Výrobky použité v tomto fermentačním prostředku jsou schválené OIV.
MAURIFERM PLUS zlepšuje fermentaci odstraněním toxických mastných kyselin. Neaktivované buněčné stěny kvasinek absorbují toxické, středně dlouhé řetězce saturovaných mastných kyselin. Tyto se můžou po čas fermentace akumulovat, zpomalovat transport cukru do kvasinkových buněk a výsledkem je zpomalená nebo zastavená fermentace. Buňkové stěny kvasinek také poskytují zdroj sterolů a dalších komponentů základních pro dělení kvasinkových buněk.
MAURIFERM PLUS zlepšuje fermentaci zásobováním dusíkem. Dusík je základ pro proteinovou syntézu a dopravu cukru. Nedostatek dusíku může vyústit v produkci nežádoucích sloučenin jako H2S. Kvasinkám přizpůsobený obsah dusíku (YAN) u Maurifermu Plus je 26 g N/L.
MAURIFERM PLUS zlepšuje fermentaci přidáním thiaminu (vitamín B1). Thiamin je důležitý pro buněčné metabolické aktivity, jako jsou proteinové syntézy, cukerný metabolismus, enzymové aktivity a syntézy buněčných stěn. Dodávání thiaminu též dokáže omezovat hladinu kyseliny octové, kyseliny pyrohroznové a alfa ketoglutarické kyseliny, pro získání mnohem vitálnější jemnosti a vyšší produkci aroma. Stejně dobře omezuje množství H2S, který může být přítomný.
Složení
Hydrogen fosforečnan amonný, přípravek z buněčných stěn kvasinek, vitamín B1, čistá alfa celulóza.
Dávkování a návod k použití
10 -30 g/hl přímo do šťávy, když je dokončená 1/3 fermentace.