Speciální enzym, který pro své vynikající vlastnosti je úspěšně aplikován v lihovarnictví. Velmi dobře a rychle během několika hodin rozkládá rozdrcené ovoce.
Enzym MPL ovládá námi požadované enzymové aktivity, které z dužiny i slupek rozdrceného ovoce uvolní ovocnou šťávu a zajistí přesun původních aromatických látek do budoucí pálenky a tím zajistí její typické aroma.
Enzym MPL je aktivní:
- už při pH menší než 3
- při teplotě > 10°C
- při normálních hodnotách SO2.
Použití enzymu MPL přináší následující výhody:
- hluboké prokvašení kvasu
- zlepšení senzorických vlastností destilátu
- reaguje ve velmi krátkém čase
- zlepšuje schopnost filtrace.
Aplikace a pokyny pro použití:
Enzym MPL je v tekuté formě ředí se s vodou v poměru 1:10, rozdrcené ovoce se postříká a zamíchá.
Skladování: Uchovávejte enzym MPL při teplotě 5 - 15 °C na suchém místě.
Dávkování:
3 ml/1 hl - třešně, švestky
5 ml/1 hl - hrušky
8 ml/1 hl - jablka
Speciální enzym, který pro své vynikající vlastnosti je úspěšně aplikován v lihovarnictví. Velmi dobře a rychle během několika hodin rozkládá rozdrcené ovoce.
Enzym MPL ovládá námi požadované enzymové aktivity, které z dužiny i slupek rozdrceného ovoce uvolní ovocnou šťávu a zajistí přesun původních aromatických látek do budoucí pálenky a tím zajistí její typické aroma.
Enzym MPL je aktivní:
- už při pH menší než 3
- při teplotě > 10°C
- při normálních hodnotách SO2.
Použití enzymu MPL přináší následující výhody:
- hluboké prokvašení kvasu
- zlepšení senzorických vlastností destilátu
- reaguje ve velmi krátkém čase
- zlepšuje schopnost filtrace.
Aplikace a pokyny pro použití:
Enzym MPL je v tekuté formě ředí se s vodou v poměru 1:10, rozdrcené ovoce se postříká a zamíchá.
Skladování: Uchovávejte enzym MPL při teplotě 5 - 15 °C na suchém místě.
Dávkování:
3 ml/1 hl - třešně, švestky
5 ml/1 hl - hrušky
8 ml/1 hl - jablka